afwikkelingstijd testament


2 februari 2010

Vraag nummer: 13441  (oude nummer: 14960)

L.S.
Op 14-01-09 is mijn partner overleden. De papieren voor de successie zijn de deur uit biij de notaris. Zijn 2 zoons hebben het testament zuiver aanvaard. Nu moet er nog bericht naar het kadaster (het huis komt alleen op mijn naam) de ake van erfrecht moet nog geregeld worden en het restant van mijn partners giro moet verdeeld worden. Hoeveeld tijd mag/kan de notaris (is ook executeur testamentair) hier voor uit trekken? Ik weet nu, na ruim een jaar, nog niet precies waar ik aan toe ben. Het laatste contact met de (kandidaat) notaris was op 7 januari en ze gaf aan e.e.a. zo spoedig mogelijk te regelen. We zijn bijna een maand verder en ik heb niets meer vernomen. Graag Uw reactie.
Vriendelijke groet,Sandra Kooij.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Afhankelijk van de samenstelling van de nalatenschap kan de afwikkeling wel de nodige tijd vergen. Dus als het wat langer duurt dan wellicht verwacht dan hoeft dat op zich niet vreemd te zijn.

Uiteraard kun je wel gewoon vragen wat de stand van zaken is, wat er nog moet gebeuren en voor welke datum verwacht wordt dat één en ander wordt afgerond.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.