wordt claim legitieme geregistreerd?


8 juni 2008

Vraag nummer: 11783  (oude nummer: 10840)

Mijn vader is 3 jaar geleden overleden, 3 maanden voor zijn dood alsnog (voor de 3e keer) in het huwelijk getreden met zijn nieuwe vriendin. Nieuw testament is opgemaakt op langstlevende. Vader heeft 2 kinderen uit 1e huwelijk onterfd, 2 kinderen uit 2e huwelijk zijn samen met nieuwe stiefmoeder erfgenaam. Stiefmoeder is testamentair executeur maar zegt met ons niets te maken te hebben omdat wij onterfd zijn.
Nu zijn wij al 3 jaar bezig om onze legitieme portie te laten vasstellen maar stiefmoeder laat niets los en reageert niet. Nu hebben wij een advocaaat in de arm genomen om dit alsnog af te dwingen. Nu weten wij dat onze legitieme portie pas opeisbaar is als stiefmoeder overlijdt maar asl zij in het buitenland verblijft en wij weten niet waar zij is, hoe komen wij dan te weten of zij overleden is en of wij onze legitieme portie nog kunnen opeisen?
Wordt een claim van een legitimaries ergens geregistreerd zodat zijn/haar claim later alsnog door eventuele erfgenamen uitbetaald meot worden?

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Naar mijn weten wordt de claim niet geregisteerd. Wellicht dat de advocaat op de hoogte is van rechtsmaatregelen. Uw claim blijft overigens in stand en kan tzt ingediend worden bij de erfgenamen van uw stiefmoeder.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >