Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

wijziging achternaam

26 mei 2009

Vraag nummer: 12679 (oude nummer: 13084)

mijn vriendin wil graag de achternaam van haar 2 kinderen laten wijzigen,ze dragen nu nog de achternaam van haar ex man,maar het liefst zou ze willen dat ze mijn achternaam kregen,welke stappen moeten wij ondernemen om dit geregeld te krijgen,haar ex man zal nooit mee werken aan zo iets,maar zij wil dat hij voorgoed uit hun/ons leven verdwijnt.

Antwoord:

Geachte heer,

Het kan, maar het valt niet mee. Het beste is om even een specialist op dit gebied te raadplegen. U kunt zoeken bij www.vfas.nl.

Daarnaast is het uiteraard van belang echt een heel goed waterdicht testament te maken. Op naar de notaris dus!!

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder