wat te doen als er geen geld meer is.


11 maart 2006

Vraag nummer: 10116  (oude nummer: 7641)

Hallo, ik heb een vraag over geld.
Mijn schoonvader is als laatste overleden. Nu is gebleken dat mijn zwager al het geld had opgemaakt zo ook het geld voor de uitvaart. Nu moesten wij (mijn partner en ik zelf) alles betalen. Er was via de notaris een form. getekend door mijn zwager dat wij alls zouden regelen qua uitvaart en betalingen.
bij het betalen van de uitvaart bleek dat er nog 7,35 euro op de begrafenisrek. stond bij de bank. Nu bleek dus dat hij toen mijn schoonmoeder was overleden naar de bank is gegaan met mijn dementerende schoonvader om de uitvaartrekening maar even om te zetten in een doorlopende rekening.
Mijn schoonvader heeft nooit geweten voor wat hij heeft getekend. Dit alles is natuurijk zonder ons weten gebeurt, daar kom je dus achter als je de uitvaartrekening denkt te gaan betalen.
Wij hedden niets en nu zitten we flink in de schuld door mijn zwager.
Daar komt nu ook nog eens de successierechten bij van ieder 13.900,00 euro ivm mijn het eigen huis van mijn schoonouders waar hij dus voor niets woont want dat huis is afbetaald.
Deze schuld komt daar dus ook nog eens bij.
Nu wil mijn partner het huis verkopen om alles te betalen, maar mijn zwager wil het huis niet uit want hij zit daar prima en zonder kosten, terwijl de onze alleen maar oplopen omdat we het niet kunnen betalen nu komen er regelmatig incassokosten boven op.
We kunnen zelf geen advocaat inschakelen want daar hebben we eenvoudig het geld niet voor.
Kunt u ons helpen en advies geven.

Met vriendelijke groet,

Marjan Hoogesteger.

Antwoord:

Geachte heer,

Ik kan helaas niet veel voor u doen. U zou toch even langs een advocaat moeten gaan voor advies. Aangrijpingspunt zou moeten zijn het "woonrecht" van uw zwager. Op welke wijze heeft hij dat zogenoemde recht gekregen, heeft hij eigenlijk wel recht om daarin te wonen ? En zo niet dan moet hij eruit en kan de zaak verkocht worden.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >