wat is een redelijke na overlijden om mijn erfdeel op te eisen


30 januari 2010

Vraag nummer: 13431  (oude nummer: 14927)

Geachte Meneer/Mevrouw,
Wat is een redelijke tijd in maanden om mijn kindsdeel op te eisen?
Het is nu ruim 3 maanden geleden dat mijn moeder is overleden. Al die tijd heb ik bij mijn zus die de nalatenschap regeld om inzage gevraagd. Ik heb nog steeds niets ingezien en er is mij nog helemaal nergens toestemming voor gevraagd
Zij geeft steeds via andere antwoord ik krijg haar niet zelf te spreken. Toch stuur ik mijn vragen steeds naar haar ik wens niet via anderen te praten omdat zij aanspreekpunt is. Nu heb ik onlangs vernomen dat er een grafsteen is besteld en of iedereen mee betaald. Nu is aan mij niets gevraagd om bij tespijkeren. Kunnen er kosten voor een steen worden ingehouden op mijn kindsdeel zonder dat ik daar toestemming voor heb gegeven? Ik had het op prijs gesteld mee te beslissen in het uitzoeken van een steen. Nu ik nergens in betrokken word wil ik nergens aan meebetalen. Kan ik een sleutelverdeling eisen hoe de nalatenschap wordt berekend? Ik weet inmiddels dat mijn zus besloten heeft nog een halfjaar te wachten met de verdeling van de nalatenschap.

Met dank voor uw advies,
Mevrouw de vries.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

De afwikkeling van een nalatenschap kan een behoorlijke tijd duren, dus er kunnen goede redenen zijn. Maar dan moeten die natuurlijk wel worden aangegeven. Indien u een volmacht hebt afgegeven is het overigens ook een mogelijkheid deze weer in te trekken.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >