Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Wat is de situatie na overlijden zoon?

3 april 2018

Vraag nummer: 54499

mijn zoon is onlangs overleden,hoe gaat dit verder met de hypotheek van zijn huis als er verder geen financiele middelen zijn behalve ons eigen huis,hij woonde in duitsland

Antwoord:

Geachte heer,

Van harte gecondoleerd. vastgesteld dient te worden wie de erfgenamen zijn en wie dus recht heeft op de nalatenschap en voor welk deel. Tot de nalatenschap behoren tegoeden/activa, maar ook verplichtingen/schulden. Ik raad u aan langs uw notaris te gaan voor advies en informatie.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder