wat houd het precies in


24 oktober 2011

Vraag nummer: 26466

mij is gevraagd als een verre tante van me overlijd om het geld te beheren van 1 van haar zoons. testamentair executuur als ik begrijp? zijn zus word en is nu bewindvoerster ook na het overlijden van deze mevr.mij is uitgelegd het georven geld te beheren en indien zijn zus als bewindvoerster geen genoeg geld meer heeft voor haar broer ik kan worden aangesproken. nu mijn vraag als ik oud ben en/of dit niet meer kan moet ik dan zelf voor een opvolger zoeken of zijn er andere mogelijkheden? vraag 2: kan er op mij aanspraak gemaakt worden als degene op wie ik zijn geld moet beheren schulden krijgt?
vraag 3 wat is de normale gang van zaken van vergoeding? vraag 5 moet ik elk jaar aan de rechter of aan iemand anders de administratie laten zien?
vriendelijke groeten carla van der velden

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Een executeur wikkelt de nalatenschap af, een bewindvoerder beheert het vermogen. Indien in de testament dus een bewindvoerder is aangewezen, dan zal die persoon (indien deze aanvaardt) betreffend erfdeel beheren (onder de condities als in het testament omschreven). Er kan mogelijk dubbelloop ontstaan met het bestaande bewind, maar dat is eigenlijk een ander 'soort' bewind. De executeur is als executeur geen bewindvoerder.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >