Wat als de notaris het erfgeld van mijn moeder vasthoud en verder niet reageert?


7 november 2018

Vraag nummer: 56611

Mijn moeder zat in een zorginstelling en die hebben de notaris uitgekozen terwijl ik en mijn zuster en broer eerste erfgenamen zijn.
Deze notaris heeft ons uitgenodigd voor een eerste gesprek, hij zou alles keurig regelen. Alleen reageert hij nergens meer op!

Het gaat om een dertig duizend euro wat mijn moeder voor ons gespaard heeft. Wij kinderen hebben allemaal een hele bewogen jeugd gehad en hebben het daardoor nog steeds zwaar re overleven. Wij hebben onze erfenis dan ook hard nodig. De notaris doet verder niets meer. Mijn advocaat heeft hem al herhaaldelijk bericht, ook mijn advocaat ontvangt ineens geen reactie meer. Wat kunnen we nu doen. Hij geeft geen verklaring van erfrecht, hij reageert niet, hij vraagt niets aan bij de rechtbank helemaal niets. Mijn moeder is in februari gestorven en het is nu november.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Erg vreemd, misschien is het zaak om zsm contact op te nemen met een andere notaris en de opdracht aan de eerste notaris in te trekken (ervan uitgaande dat die geen kosten in rekening zal brengen als niets is gedaan).

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.