Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

waardebepaling woningen

18 oktober 2010

Vraag nummer: 13960 (oude nummer: 16087)

mijn vader is in december 2009 overleden,mijn broer en ik zijn onterft,maar hebben wel recht op een legetieme portie. de tweede vrouw(weduwe) van mijn vader heeft de waarde van de panden voor de verdeling laten taxeren, deze waarde komt ver onder de woz ,en dus voor mijn broer en mij ongunstig uit.hoe komen we aan een eerlijke waardebepaling ?

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

U zou zelf een taxatie kunnen laten uitvoeren als dat mogelijk is. Dat de waarde onder de WOZ waarde uitkomt hoeft overigens niet direct te betekenen dat de taxatie niet eerlijk is geschied.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder