Volmachthouder geeft geen inzage


11 november 2010

Vraag nummer: 13988  (oude nummer: 16177)

Geachte,

Gezien de houding tot op heden van degene die de volmacht heeft gekregen, is het te verwachten dat zij geen inzage zal geven in het eindsaldo van het banktegoed dat verdeeld moet worden over de 3 erfgenamen.
Het banktegoed op datum overlijden is bij alle erfgenamen bekend, omdat deze is opgegeven aan de belasting. Na de overlijdensdatum zijn er ongetwijfeld nog lopende rekeningen betaald, inkomstenbelasting afgehandeld, etc. De afschriften hiervan heeft de volmachthouder. Zij geeft geen enkele informatie.
Het resterende banktegoed zal binnenkort moeten worden verdeeld over de 3 erfgenamen. De aangifte successie is inmiddels vrijwel afgehandeld.
Vraag: met welk middel is de volmachthouder te verplichten tot inzage in het banksaldo? Is hiervoor een rechter nodig of zijn er andere manieren?

Bij voorbaat dank.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Inderdaad misschien goed, als alle andere mogelijkheden van onderling overleg niet werken, om eens uw licht op te steken bij een advocaat of notaris en verder zou u in ieder geval de volmacht kunnen intrekken. Ook dat zou u aan betreffende notaris/advocaat kunnen vragen.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >