verwerpen na betaling crematie


4 juni 2009

Vraag nummer: 12700  (oude nummer: 13154)

Hallo,
Mijn vader is votige week overleden en nu waren wij er bijna gelijktijdig achter dat zijn begrafenis polis niet werd uitgekeerd omdat hij deze dit jaar in heeft laten gaan nu krijgt hij alleen de betaalde premies terug rond de 130 euro en hij bezat ook hele oude polissen die alles bij elkaar een 500 euro opleveren ik en mijn zusje hebben deze polissen geiind en op onze rekening laten storten omdat wij het resterende bedrag voor de crematie betalen, samen met het beetje wat deze man daarvoor ter beschikking had.
Nu willen wij verwerpen en hebben dit ook al via de griffier in werking gesteld, omdat zijn nalatenschap vele schulden kent.
1. Kunnen wij na verwerping aansprakelijk gesteld worden voor alsnog een aanvaarding nalatenschap vanwege innen begrafenispolis?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Indien er daden van aanvaarding zijn gepleegd of er stilzwijgend is aanvaard, dan is verwerpen niet meer mogelijk. Is het nog wel mogelijk, dan zorgt verwerping ervoor dat de nalatenschap dan toekomt aan de kinderen van degene die verworpen heeft. Pas dus goed op.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >