verwerpen erfenis!


23 november 2007

Vraag nummer: 11368  (oude nummer: 9917)

Goedemorgen,

Vorige maand is mijn vader overleden waar ik helemaal geen contact meer mee had en eigenlijk ook niets mee te maken wil hebben.

Heb ik afgelopen week een brief van de notaris gekregen om het volmacht aan mijn zus te geven zodat zij het een en ander kan regelen. Maar er staat ook nog een schuld open wat betaald moet worden.

Ik wil haar die volmacht wel geven, maar ik wil er niets mee te maken hebben! Ik hoef ook niets te hebben, maar ik wil zekers ook niets betalen!

Maar ik had ook gehoord als we de erfenis verwerpen dat de schuld ook op onze kinderen verhaald kan worden dan tenzij er een aantekening bij de rechtbank gemaakt word?? Moet je dan en voor het verwerpen en voor die aantekening kosten betalen??

Alvast vriendelijk bedankt voor u antwoord.

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Als erfgenaam heb je de keuze tussen zuiver aanvaarden, beneficiair aanvaarden en verwerpen. De laatste 2 moeten via de rechtbank. Als je verwerpt en je hebt kinderen, gaat het erfdeel (tegoeden en schulden) naar de kinderen toe. Zijn de kinderen minderjarig dan moet er beneficiair aanvaard worden. Laat u dus goed informeren voordat u een keuze maakt!

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >
Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn