Vervolg onwaarheden in testament


20 november 2015

Vraag nummer: 44288

Allereerst dank u voor uw snelle reactie.

De caravan is aangeschaft in 2003 en staat al vanaf dat moment op mijn vaders naam. Ook de verzekering staat al sinds die datum op mijn vaders naam. Het testament is opgemaakt in 2004 en ook toen stond de caravan dus op mijn vaders naam. Ik zal aan mijn vader moeten navragen of hij nog betalingsbewijzen heeft mbt de caravan, echter staat mij iets bij dat de caravan contant is afgerekend. Mocht mijn vader betalingsbewijzen hebben, waar moet hij dan bezwaar maken tegen het testament?
Verder zou ik graag van u vernemen of het inbrengen van de aanschafprijs van de caravan, letterlijk moet gebeuren (dus letterlijk geld overmaken) of word de aanschafprijs meegenomen en verrekend?

Alvast bedankt voor uw reactie.

Met vriendelijke groet.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Inderdaad is het zoals eerder aangegeven een kwestioe van bewijsvoering. Inbreng is doorgaans in beginsel inderdaad letterlijk het inbrengen van de waarde in de nalatenschap. Je zou het kunnen vergelijken met het recht betreffend goed te kopen uit de nalatenschap. Veel hangt overigens af van de pecieze woorden van het testament.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.