verkopen van ouderlijk huis


17 januari 2010

Vraag nummer: 13360  (oude nummer: 14837)

Deze vraag stel ik n.a.v. het overlijden van mijn oom. De man heeft altijd in zijn ouderlijk huis gewoond ook na het overlijden van zijn moeder en daarna het overlijden van zijn vader. Op het moment dat hij daar alleen bleef wonen werd er een contract opgesteld met daarin vermeld dat hij daar mocht blijven wonen zolang hij dat wilde tegen een symbolisch bedrag van 1 gulden per jaar te voldoen aan al zijn broers en zussen (hiervan leven er nu nog 8). Het huis staat op naam van alle toen levende broers en zussen.
Het huis zal nu verkocht worden en het geld daarna verdeeld.
Naar mijn idee zou het verstandig zijn één persoon aan te wijzen die de zaak van en voor de familie behartigt zodat de mening van alle 14 even zwaar als licht wordt gewogen.
Deelt U deze mening en wie is daarvoor geschikt, hoe kan ik dit aansturen vanuit mijn positie als nicht.

Met vriendelijke groet
A Gorter

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Uiteraard moeten alle eigenaren dezelfde mening zijn toegedaan omtrent de condities van verkoop. Ter uitvoering daarvan zou een volmacht aan één van de eigenaren of aan een derde om één en ander verder af te handelen. Houdt u er wel rekening mee dat bij overdracht betreffende notaris wel moet instemmen met de inhoud en ondertekening van de volmachten.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >