Verklaring van Erfrecht


16 juni 2022

Vraag nummer: 65071

Beste,
Mijn moeder heeft ooit een levenstestament laten maken dat zij alles kijgt na overlijden en een machtiging voor in leven en na overlijden. Mijn is volgemachtigde. Nu jaar voor het overlijden van mijn moeder heeft ze nieuw testament laten maken dat ik en mijn zus erfgenamen zijn voor gelijke delen. Er staat in de verklaring van Erfrecht dat zij alle vroeger door haar gemaakte uiterste wilsbeschikkingen herroept.Dat op grod hiervan alle erfgenamen tezamen bevoegd en gerechtigd om over de nalatenschap te beschikken.
Mijn zus heeft achter mij rug moeders geld van de spaarrekening afgehaald en op haar prive rekening gezet.
Mijn zus zegt ze een onherroepelijk machtiging heeft om rechtshandelingen te uit te voeren zonder met mij te hoeven overleggen? Is dit wel juridisch juist? Moet ik aangifte doen van diefstal?

Bedankt

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Indien in een levenstestament een volmacht is afgegeven, dan dient binnen de bevoegdheden van die volmacht gehandeld te worden. Ook na overlijden zal de inhoud van het testament doorslaggevend zijn voor het antwoord op de vraag wie de erfgenamen zijn. Ik raad u aan eens langs een notaris te gaan met betreffende akten om een en ander te bespreken.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >