Verjaring schuldeisers


25 juni 2008

Vraag nummer: 11839  (oude nummer: 10952)

Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 13 was. Mijn vader (alcoholist, nooit meer gezien) blijkt daarna hertrouwd te zijn en daardoor mede-erfgenaam geworden van een woning. Een aantal maanden geleden kreeg ik een brief, waarin tot mijn stomme verbazing stond, dat ik door het overlijden van mijn vader (1995) mede- erfgenaam van die woning was geworden. Deze moet nu verkocht worden en of ik dus maar even mijn handtekening onder deze brief wilde zetten.
Ik heb dit geweigerd, omdat ik eerst wil weten, hoeveel schulden mijn vader heeft achtergelaten en hoelang schuldeisers deze bij erfgenamen kunnen opeisen.
Het gaat hier om een bedrag van nog geen € 800,00 en ik heb echt geen zin om mij voor een dergelijk bedrag in de ellende te storten.
k hoop dat jullie mij kunnen vertellen wat de verjarings-termijn in dit geval is.
Met vriendelijke groet.

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Mij lijkt het verstandig dat u de volmacht (nog) niet tekent, omdat u daarmee als het ware het erfgenaamschap aanvaardt. Gezien het tijdsverloop zou het zo kunnen zijn dat u al stilzijgend hebt aanvaardt. Ik kan dat niet beoordelen. Ik raad u aan informatie te vragen aan betreffende notaris.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >