verdeling erfenis (recht op vergoeding alle uren/werkzaamheden/moeite van alle afhandellingen overlijden moeder)


27 juni 2009

Vraag nummer: 12766  (oude nummer: 13316)

mijn (onze) moeder is vorige maand overleden (vader is er ook niet meer).
mijn zus (ik heb verder geen zussen of broers) wil absoluut niks doen wat betreft het ontruimen/schoonmaken van het (huur)huis en de financiiele kant (helpen/regelen) ze wil alleen maar geld zien als er wat overblijft !!

ik sta er dus alleen voor (met man en dochter die beide full-time werken, ik zelf werk niet want ik ben volledig afgekeurd, ik heb al ruim 6 jaar multiple sclerose)
nu vraag ik mij af of we al die uren/moeite van het afhandelen van het overlijden van moeders in rekening kunnen brengen cq af kunnen trekken van de erfenis (het gaat me absoluut niet om het geld hoor maar het gaat om het principe) !!!

verder heeft mijn zus mij een schriftelijk verklaring gegeven (klein papiertje met haar handtekening) niks van de inboedel te willen hebben en ze heeft de formulieren van de bank van mijn moeder getekend dat ze het ermee eens is dat ik de gevolmachtigde word, (deze volmacht heb ik inmiddels) doet ze dan tevens afstand van de eventuele erfenis/kindsdeel ?

ik weet dat mijn moeder het niet fijn zou vinden dat mijn zus een deel van de (kleine)erfenis zou kijgen want ze keek niet naar mijn moeder om en is zelfs niet in het ziekenhuis geweest terwijl ze wist dat moeders zou gaan sterven !!

(moeders wilde dit gaan vastleggen maar ze is helaas onverwacht overleden door complicatie's tijdens een onderzoek dus ze kreeg de kans niet meer)

het is te schandalig voor woorden maar onze moeders dood betekent voor mijn zus alleen maar dat ze wat geld kan krijgen
en verder interesseerd het haar helemaal niks,niet dat moeders dood is en ook niet dat ik voor alles op kan draaien met mijn man en dochter !!

ik hoop antwoord te kunnen krijgen op mijn vraag.

alvast bedankt voor de genomen moeite:


Roely van Apeldoorn

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Tja, ik kan u eigenlijk maar 1 ding adviseren: naar een notaris voor een verklaring van erfrecht en dan vooral (in dat kader) een volmacht bvan uw zuster op u en/of (bijvoorbeeld) uw man om alles verder af te handelen (mogelijk tegen betaling of onkostenvergoeding).

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.