verantwoordelijk?


9 februari 2009

Vraag nummer: 12399  (oude nummer: 12295)

Zijn mijn zus en ik verplicht verantwoording te geven voor de geldelijke opnamens t.b.v. onze moeder die in een verpleeghuis was opgenomen.Moeder is 9 mnd. geleden overleden en ofschoon mijn zus en ik gelijk een notaris hebben aangesteld om de erfenis te regelen en het financieel bewind te voeren hebben onze beide broers een advokaat ingeschakeld om openheid te eisen van moeders financieën in de tijd dat moeder nog leefde. Mijn zus had al 10 jr. een bankmachtiging en moeder hield zelf nauwkeurig haar financieën in de gaten uit angst dat beide zoons wellicht aan haar spaarcentjes zouden kunnen komen. Het kan m.i. toch niet zijn dat wij als dochters verplicht worden wat moeder tijdens haar leven heeft uitgegeven ter verantwoording geroepen
kunnen worden? N.B. Moeder was niet dement.
Uiteraard zijn wij wel verplicht openheid te geven van de gelden die na haar dood gebruikt zijn voor alle zaken die met haar begrafenis te maken hebben gehad. Deze rekeningen zijn echter rechtstreeks via de bank voldoen omdat we gelijk na haar overlijden de bankrek. hebben laten blokkeren. Er is geen sprake van een testament.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik begrijp uw opvatting, maar indien u of uw zuster zolang de administratie heeft gevoerd, dan is het wellicht niet zo lastig om inzage te geven.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >