vader deze week overleden bijna geen contact


23 augustus 2014

Vraag nummer: 39479

mijn vraag is mijn vader heeft een levensverzekering en een eenmalige uitkering van pensoen bij overlijden ik ben de enigste zoon en kind en hij had geen uitvaard verzekering zijn zus heef een uitvaart geregeld en daar voor getekend zonder mij inteligten terwijl ze wel wist waar ik woon en telefoonnummer had nu zegt zij dat ik dat moet betalen wat is hier van waar en wat moet ik doen heb zelf vrouw en 3 kids alvast bedank voor reactie

Antwoord:

Geachte heer,

Van belang is allereerst vast te stellen of u erfgenaam bent en of u het erfgenaamschap wel wil aanvaarden of eventueel beneficiair aanvaarden. Daarvoor zou u eens langs een notaris kunnen gaan. Indien iemand bepaalde kosten van de nalatenschap voorschiet/betaald, dan kan er inderdaad wel een vordering ontstaan op de nalatenschap/de erfgenamen.Pst u wel op bij (eventuele) verwerping, omdat dan uw kinderen in uw plaats treden)

Wie begunstigde is van de polis hangt mede af van de voorwaarden van betreffende polis en wie als beginstigde is aangewezen. Vraagt u dat eens na bij de verzekeringsmaatschappij.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.