uitvaart


18 mei 2009

Vraag nummer: 12669  (oude nummer: 13029)

Beste,

vorige week donderdag is mijn vader waar als ik en mijn broers en zusje als 20 jaar geen kontact mee gehad hebben dood gevonden in huis......via burgelijke stand is politie a'dam erachter gekomen dat hij in het verleden getrouwd is geweest met mijn moeder die als in 1976 van hem gescheiden was.......hij leefde een terug getrokken bestaan en had voor 20 jaar geleden van iedereen afstand gedaan ook zijn kant van de familie vandaar dat de politie zijn familie ook niet konden traceren en bij ons terecht kwamen......nu wil de politie a'dam graag dat wij de begrevenis regelen afgelopen vrijdag heb ik stad en land afgebeld om te traceren of hij ergens verzekerd was voor de uitvaard....nergens dus .....en door dit kunt je meestal ook vanuitgaan dat hij schulden heeft en dat is iets waar als wij als kinderen niet op zitten te wachten wat kunnen we het beste doen als we het aan de gemeente overlaten verwerpen we de nalatenschap wat er nog van over is dat weten we dus niet dit doordat hij een kluizenaarsbestaan had.....en toch wil je die beste man de laaste eer bewijzen ........wat kunnen wij het beste doen??? ik heb het binificiair gedeelte gelezen maar snap er nog niet zoveel van .........morgen moeten wij een beslissing doorgeven aan de politie a'dam in afwachting van uw antwoord

vriendelijke groet
mvr, Bril

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Vanaf deze plek kan ik u uiteraard niet vertellen wat u moet doen. Verwerpen betekent overigens niet dat u niet zal worden aangesproken voor de begrafeniskosten als de gemeente de begrafenis regelet. Verwerpen betekent verder dat betreffend erfdeel 'doorzakt' naar uw kinderen.

beneficiaire aanvaarding betekent dat je in beginsel alleen aansprakelijk bent voor de schulden als daar ook tegoederen tegenover staan. De wettelijke vereffening is dan van toepassing met alle vereiesten van dien. Ik raad u toch van harte aan langs een notaris bij u in de buurt te gaan voor informatie en advies.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >