Testament


7 juni 2010

Vraag nummer: 13813  (oude nummer: 15797)

Hallo,mijn vader heeft in 1979 een testament opgemaakt en mijn moeder,mijn zus en mij als erfgenamen gemaakt.Mijn vraag is:mijn vader is 2 jaar terug overleden en mijn moeder wilt nu haar huis verkopen en dat is zogoed als verkocht.Nu heb ik een brief van de notaris gehad of ik als erfgenaam de nalatenschap zuiver of beneficair moet aanvaarden of verwerpen.
Nou werd mij verteld dat ik het zuiver moet aanvaarden omdat toen mijn vader overleed geen schulden waren.Stel mijn moeder zou gegeven moment overlijden en in de tijd dat zij nog leefde een schuld hebben gemaakt draaien wij daar dan voor op?En krijgen wij dan altijd nog zo'n brief die ik nu ook heb gehad van mijn vader zodat ik het dan altijd nog beneficiar kan aanvaarden of verwerpen als zij dus schuld zou hebben?

Mvg Fred.

Antwoord:

Geachte heer,

In beginsel zijn er twee nalatenschappen, van uw vader en uw moeder. U hebt dus in beginsel in beide nalatenschappen die betreffende keuze. Bij overlijden van uw moeder moet, netzoals bij overlijden van uw vader goed bekeken worden of de nalatenschap wel of niet positief is en dan pas moet een keuze gemaakt worden.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.