Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

testament

1 oktober 2009

Vraag nummer: 13039 (oude nummer: 13965)

Mijn moeder heeft 27 jaar voor een familie gezorgd en voor het overlijden heeft men tegen mijn moeder gezegt dat wanneer hetzover zou zijn dat men de notaris moest bellen. Die meneer heeft euthenasie gepleegt op de verjaardag van mijn moeder zodat ze hem niet zou vergeten. De erfgenamen willen mijn moeder nu niet in de buurt hebben. Hoe kan mijn moeder erachter komen of ze daatwerkelijk in het testament stond?

Met vriendelijke groet,
caprice

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Eigenlijk eenvoudig: al dan niet via een notaris kun je het centraal testamenten register raadplegen om te kijken of er een testament is en bij welke notaris dat testament is opgemaakt.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder