Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

speelgoed van kinderen

5 december 2008

Vraag nummer: 12258 (oude nummer: 11891)

Mijn ex-man (de biol. vader van mijn kinderen) is onlangs overleden. Hij had een vriendin. De kinderen waren daar 1 weekend per twee weken. Zij hadden daar hun eigen kamer met speelgoed. Speelgoed dat ze gekregen hebben van Sinterklaas, verjaardagen en van papa. Na zijn overlijden heeft de vriendin (waar hij een samenlevingscontract mee had) de hele woning leeggehaald. De kinderen hebben wel wat speelgoed meegekregen, maar ze missen nog heel veel. Speelgoed waar zo ook zelf aan hebben meebetaald. Wat kan ik hieraan doen om het terug te krijgen? Ik vind het absoluut niet eerlijk. Het gaat bv. niet om 1 lego-autootje, maar om hele lego-sets. Afgezien van de emotionele waarde, is er ook een financiele waarde. Met sommige speelgoedstukken staan ze zelfs op de foto omdat ze het met hun verjaardag hebben gehad! Ik wil het graag terughalen, wat is hier wettelijk aan te doen?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Eerst maar eens kijken of uw ex ook een testament heeft gemaakt, want zonder testament zijn zijn juridische kinderen zijn erfgenamen. Uiteraard is het wel de vraag of hij de juridische vader was. Ik zou gewoon even langs een notaris gaan voor advies.

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder