Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Rente kindsdeel voor 2001

29 maart 2006

Vraag nummer: 10205 (oude nummer: 7752)

Mijn moeder zit sinds een jaar in een verzorgings tehuis en haar flat is onlangs verkocht.
Na het overlijden van mijn vader in 1991,zijn de kindsdelen notarieel vastgelegd en is in de akte opgnomen dat de kindsdelen opeisbaar zijn zodra mijn moeder naar een verzorgingstehuis zou verhuizen.
Op de kindsdelen zit een enkelvoudige rente.
De rente na 2001 is onbelast, maar geldt dat ook voor de rente van voor 2001? Enerzijds was de rente in die periode belast, maar anderzijds niet in die periode uitgekeerd dus feitelijk toen ook niet ontvangen.

Hopelijk heeft u hierop een antwoord, want op de site van de belastingdienst wordt ik niets wijzer.

Antwoord:

Geachte heer,

Het spijt me maar ik moet ook het antwoord schuldig blijven, omdat het vooral zit in de sfeer van de Inkomsten Belasting. Wellicht kunt u advies inwinnen bij de belasting/administratiekantoor

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder