rechten als erfgenaam


24 oktober 2006

Vraag nummer: 10571  (oude nummer: 8417)

Mijn vader is dit jaar eind juni overleden. Gezien onze band en de ernstige ziekte van mijn vader had ik de afgelopen 10 jaar geen contact met hem. Desondanks had ik wel de behoefte om afscheid te nemen en betrokken te zijn bij het regelen van de begrafenis en overige zaken. Mijn broer heeft getekend voor de begrafenis en heeft alles afgehandeld. Hij is zonder overleg bezig geweest om de spullen inclusief persoonlijke bezittingen zoals familiefoto's toe te eigenen en te verdelen. Onlangs heeft hij aan mij verzocht om een handtekening ter beƫindiging van de rekening van mijn vader. In de door hem opgestelde brief verzoekt hij de bank om het restand aan middelen op zijn eigen rekening over te maken.

Vraag: wat kan ik doen om nog invloed uit te oefenen met terugwerkende kracht op de verdeling van de eigendommen van mijn vader ?

Vraag 2: kan mijn broer zonder mijn handtekening de financiƫle erfenis opeisen ?

Vraag 3: wat kan ik ondernemen om mijn eventuele rechten nog op te eisen ?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Eerst moet worden vastgesteld of u wel erfgenaam bent en of uw broer wellicht is benoemd tot executeur. Daarvoor moet u inzage hebben in het testament. Via het boedelregister bij de rechtbank kunt u er achter komen of er een boedelnotaris bij betrokken is waar u tercht kunt met uw vragen. Anders moet u zelf even bij uw eigen notaris aankloppen.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >