Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

persoonlijke bezittingen

28 april 2008

Vraag nummer: 11714 (oude nummer: 10668)

mijn moeder is onlangs overleden en heeft sinds 9 mnd een geregistreerd partnerschap. Hij maakt het ons (mijn zus en mij )vrijwel onmogelijk om haar persoonlijke bezittingen uit te zoeken.In principe worden wij gechanteerd om eerst te betalen (wat we tekort kwamen bij haar begrafenis) anders mogen we haar spulletjes niet uitzoeken,kunnen wij hier iets meedoen.Buiten het verdriet is er nu ook veel boosheid bij ons.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Indien uw moeder geen testament had gemaakt, is de geregistreerde partner van uw moeder hoogst waarschijnlijk enig eigenaar geworden (wettelijke verdeling), maar moet daartegenover ook alle schulden betalen. Het lijkt alsof er een soort ruil wordt voorgesteld.

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder