papa heeft ducument gekregen van boedelbeschrijving!


11 september 2013

Vraag nummer: 35599

mijn papa is alleenstaand na overlijden mama verleden jaar, hij heeft nu een document gekregen van boedelbeschrijving en wij moeten als kinderen en (kleinkinderen, dochter overleden en meerderjarige zoon en dochter tekenen zelf minderjarig kind met hantekening van de vader,aangezien de mama(wetelijke dochter overleden)is.
Mijn vraag is nu (papa heeft gevraagd dit document samen met mijn broer en erfgenamen van mijn overleden zus)te ondertekenen.
Ook het bedrag van schatting huis staan hierop, en papa vraagt waar ik allemaal op moet letten en om alles goed te lezen.
Daar dit voor mij eerste maal is, had ik graag geweten hoe ik kan zien dat papa volle eigenaar is en dit enkel voor het erfrecht is dat ik teken?
Hij heeft ook nog afbetalingen van kleine schulden die hij maandelijks aflost.
Het huis is van 1968 en papa vraagt zich af of de schatwaarde bepaald op
200000euro goed is, dit is samen met notaris besproken zonder ons, wat normaal is, denk ik. Daar hij 85 jaar is stemt hij heel vlug toe in alles wat besproken wordt, omdat hij daarin niet meer mee is, of vraag ik dat hij mij een volmacht geeft om hem mee te helpen, indruk dat hij er weinig van af weet en veel uitleg vraagt aan mij. Alvast bedankt voor het antwoord op de resem vragen die ik je toestuur. groetjes

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Het spijt me maar ik kan u geen goed antwoord geven. De juridische situatie kan ik niet vanaf deze plaats beoordelen. De vraag is verder ook welk recht van toepassing is. Als dat Belgisch recht is, kan ik u daar weinig tot niets over melden, behalve dat ik u aanraad om contact op te nemen met betreffende notaris die één en ander in behandeling heeft en u heel goed te laten voorlichten.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.