Overlijdingsverzekering


16 juni 2008

Vraag nummer: 11807  (oude nummer: 10894)

Hallo ik heb een vraag en hoop hier mijn antwoord te kunnen krijgen.

Mijn vader is 2 weken geleden overleden en mijn ouders zijn gescheiden. Ik ben zelf de jongste nabestaande en ik ben 17 jaar oud en ik heb nog een oudere broer(23) en zus(29). Wij willen alle drie afstand doen van de erfenis, vanwege schulden van mijn vader. Nu heb ikzelf een brief gekregen over een overlijdingsverzekering en heb gehoord daar recht op te hebben, nu weet ik ook dat mijn vader bij de kredietbank en schuldsanering zat. Nu vraag ik mij af of ik dan nog wel recht heb op die overlijdingsverzekering. Of dat zij ( de kredietbank en schuldsanering ) recht hebben op het geldbedrag. Ook zou ik een nabestaandenpensioen ontvangen en daar weet ik ook geen doen mee.

ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen.
mvg y. van beers

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Omdat u minderjarig bent zal namens u door uw moeder beneficiair moeten worden aanvaard. Voor verwerping is toestemming van de kantonrechter nodig.

Ik raad u en uw familie aan om op korte termijn eens langs een notaris te gaan om één en ander goed te bespreken voordat u verdere stappen onderneemt. Overigens is het ook van belang of er een testament was. Dat kan de notaris dan meteen onderzoeken.

De overlijdensrisico verzekering is in beginsel een kwestie van polis en begunstiging en niet zozeer een kwestie van erfrecht. Wel is er over het algemeen successiebelasting verschuldigd.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >