Overlijden vader / volmacht


4 april 2009

Vraag nummer: 12545  (oude nummer: 12715)

De vader van mijn moeder is onlangs (een half jaar na zijn vrouw) overleden. Nu heeft mijn moeder een volmacht getekend om haar halfbroer te machtigen de financiƫle afhandeling te doen. In beginsel ging dit goed. Echter, een week na tekenen van de volmacht wordt mijn moeder er van beschuldigd een lening te hebben gehad bij haar vader, omdat ze in 2008 3x in haar woonplaats geld heeft opgenomen voor haar vader die zelf niet durfde te pinnen. Mijn moeder heeft een klein bedrag geleend in 2005 maar dit weer terugbetaald. Ook ging ze wekelijks naar haar vader toe om hem te verzorgen.
Anderen (broer, neef) hebben ook regelmatig contant geld opgenomen voor opa, maar omdat dit in de woonplaats van opa gebeurde wordt hier verder niet over gesproken. Er zijn geen bewijzen voor een lening in 2008 (alleen de afschriften zijn er) en mijn moeder is erg emotioneel onder de beschuldiging. Broer wil nu een bedrag inhouden het kindsdeel van mijn moeder. Kan hij dit zomaar doen? Moet mijn moeder de machtiging intrekken?

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Indien er geen vertrouwen meer is zou inderdaad de intrekking van de machtiging een eerste stap zijn. De vraag is wie bewijs moet leveren van de lening. Zomaar dat bedrag inhouden kan naar mijn mening niet.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.