Overlijden tante


27 maart 2009

Vraag nummer: 12517  (oude nummer: 12651)

Graag zouden wij advies willen omtrent het overlijden van de tante van mijn man, de enige erfgenamen die er zijn is mijn man, zijn broer en 2 kinderen van een overleden broer.Nu hebben wij de erfenis Beneficiair aanvaard. Alleen 1 zoon (van de overleden broer) heeft nog steeds niets getekend.
De broer van mijn man heeft de begrafenis geregeld omdat je iemand niet boven de grond kan laten staan. Nu is er nog een restschuld van de begrafenis en er zijn nog andere kosten. Hoe zit het nu met het betalen van al deze kosten? Draaien wij hier nu wel of niet voorop?
Wij snappen het niet meer.
Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de zoon wel tekent voor de benificiare aanvaarding (zodat alles afgewikkeld kan worden), kunnen wij dit op e.e.a manier afdwingen? Ook komen er steeds meer kosten bij omdat er instanties zijn die allang geld hadden moet hebben (denk aan aanmaningskosten e.d.)
Is het nu zo dat we alleen de begrafeniskosten moeten betalen en de rest van de schulden niet of kunnen we overal onderuit komen?
Is er ook een manier om er voor te zorgen dat iedereen zijn deel betaalt van wat er nog betaald moet worden? Wat is wijsheid?
Vast bedankt voor de antwoorden.
M.vr.gr. Fam. Janssens

Antwoord:

Geachte mevrouw,

De erfgenamen zijn tezamen aanprakelijk voor de schulden van de nalatenschap. Betreffende neef zou via de rechter een termijn gesteld kunnen worden waarbinnen hij moet reageren. Is er sprake van beneficiaire aanvaarding dan moeten de regels van de wettelijke vereffening gevolgd worden.
Ik zou één en ander maar even met uw notaris doornemen.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >