opvragen van eventueel testament door bewindvoerder


1 maart 2010

Vraag nummer: 13567  (oude nummer: 15273)

Mijn vrouw heeft ruim 13 jaar geen contact met haar vader gehad en dat is pas weer hersteld nadat zij in november 2007 een telefoontje van haar adoptiebroer (de zoon van vader's 2e vrouw) kreeg i.v.m. een hersenbloeding van vader. Sindsdien is hij halfzijdig verlamd, kan hij o.a. niet meer praten en geestelijk is het niet meer zoals voorheen. Sinds de hersenbloeding wordt vader verpleegd in een verpleegtehuis.Mijn vrouw is nu sinds een half jaar bewindvoerder van haar vader. Zij weet niet of er ├╝berhaupt een testament is. Kan zij dit ergens navragen of, en bij welke notaris, dat afgesloten is? Is er inzagerecht?

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Dat is lastig, want een notaris geeft pas na overlijden een testament af (aan betreffende betrokkenen) en voor die tijd eigenlijk niet. Je kunt als je langs de notaris gaat zelf wel een kopie van je testament opvragen als de notaris je kan identificeren.

Als je al inzage hebt in het testament en het moet eventueel aangepast worden op verzoek van erflater, dan moet de erflater dat wel zelf beslissen.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.