opeisen kindsdeel


8 april 2008

Vraag nummer: 11687  (oude nummer: 10595)

In 1998 overleed onze vader. Hij is 2 keer getrouwd geweest en uit zijn eerste huwelijk heeft hij 2 dochters, uit zijn tweede huwelijk 1 zoon. Onze stiefmoeder heeft al het contact met ons en de rest van zijn familie na zijn dood opzettelijk verbroken. Wij hebben ook geen contact meer met ons half broertje. Kan zij tot haar dood al het geld opmaken of kunnen wij als dochters van onze vader ons kindsdeel opeisen? Wij weten niet of er een testament is opgemaakt.

En kun je als familie het halfbroertje buiten de erfenis van zijn oma laten vallen. Hij heeft sowieso recht op zijn legetieme portie, maar kan hij toch nog voor een gedeelte buitengesloten worden? Kan alleen zijn oma dit regelen? Of zijn er ook andere mogelijkheden, aangezien zij dementerende is.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Of er sprake is van een kindsdeel en of en wanneer het opeisbaar is moet u laten uitzoeken door een notaris (of even het testament van uw vader opvragen indien aanwezig).

Als Oma het al wil, dan zal zij zelf naar een notaris moeten. Als ze dementerend is, zal een testament erg lastig worden.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >