Opeisen erfenis


13 april 2021

Vraag nummer: 62742

Beste heer van de Griend,

Graag ontvangen wij uw visie en advies in onze situatie.

Zeer recent is onze vader overleden. Onze moeder is enige tijd geleden al overleden. Wij zijn (kinderen) de enige erfgenamen en hebben zuiver aanvaardt. Onze vader was niet (opnieuw) getrouwd, en had geen geregistreerd partnerschap. Wel had hij een vriendin, en woonde 1,5 a 2 maanden samen.

Recent voor zijn overlijden heeft onze vader een auto aangeschaft. Deze stond op zijn naam, en is door hem betaald. Wij beschikken over het factuur, ook op zijn naam. Nu is het geval, de desbetreffende vriendin heeft zonder onze toestemming of medeweten de auto op haar eigen naam overgeschreven en ziet de auto nu als haar bezit. Zij weigert enige vorm van medewerking, en wil geen contact. Ons inziens behoort de auto wel degelijk tot onze erfenis.

Tevens is de situatie op dit moment zo, dat de desbetreffende vriendin volledig beschikking heeft over diverse persoonlijke eigendommen waaronder kleding, foto's, video-opnamen en sieraden. Voor ons een belangrijke, emotionele waarde, zoals het graag willen hebben van trouwfoto's van onze ouders. Helaas is ook hierbij geen enkele medewerking.

Is het inzetten van een incassobureau of deurwaarder hierbij passend? Eerdere pogingen tot contact (zelfs al met onze beider advocaten) zijn uitgelopen op niks. De desbetreffende vriendin is niet bereikbaar en verleent geen medewerking heeft zij laten weten.

Welke mogelijkheden zijn er nog in deze?

Wij vernemen graag van u.

Hartelijke groet

Antwoord:

Geachte heer, mevrouw.,

Indien al advocaten zijn ingeschakeld en nog steeds geen reactie wordt verkregen, dan kan ik vrees ik niet veel aanvullends verzinnen.

Indien overigens iemand zonder daartoe gerechtigd te zijn goederen vervreemd/toe eigent, dan kan mogelijk sprake zijn van strafbare handelingen en zou mogelijk strafrecht van toepassing kunnen zijn. Of dat zo is, kan ik niet beoordelen. Daarbij zou uw advocaat u ook kunnen en zullen informeren. Ik kan u dus verder niet helpen.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >