oom zonder kinderen trouwt en overlijdt


3 juli 2011

Vraag nummer: 25286  (oude nummer: 16855)

geachte heer/mevrouw,
Mijn oom is in april overleden. Hij is 85 jaar geworden. Hij is op 80 jarige leeftijd getrouwd. De vrouw leeft nu nog, maar is erg zwak. Ik denk dat er een testament is.
Dat kunnen we achterhalen, maar zijn er mogelijkheden om iets te weten te komen zonder aan de famillie van de vrouw en de vrouw zelf iets te vragen? Ik ben n.l. bloedverwant en de aangetrouwde famillie niet.
Er zit veel geld en ik vermoed dat de aangetrouwde famillie alles erft. Wij hebben mijn oom veel geholpen. Het hangt ook van hem en zijn testament af hoe hij daar over dacht, maar ik heb nog niets aan notarisstukken gezien.
Of kan dit ook nog even duren eer ik iets over de post van een notaris krijg? Ik wil anders iets ondernemen om er achter te komen of er ook nog iets voor ons al of niet in een testament is opgenomen.

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Via het Centraal Testamenten Register is op te vragen of er een testament is gemaakt en zo ja bij welke notaris. Verder houdt de Rechtbank een boedelregister bij. Indien een notaris bij de afhandeling van de nalatenschap is betrokken, dan staat die notaris doorgaans in dat register ingeschreven.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.