Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

onterving kind

1 maart 2010

Vraag nummer: 13569 (oude nummer: 15276)

mijn moeder is 4 februari overleden.
Nu kreeg ik vorige week een brief van de testament executeur dat ik ben onterfd inzake de boedel.
Mijn moeder had een schuld van 10.000euro.
Nu heeft de testament executeur mij geadviseerd om een verwerping van de erfenis op te laten maken bij een notaris, maar aangezien ik onterfd ben, en ik niet mijn legitieme portie op wil eisen,
heb ik die verwerpingsakte toch niet nodig?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Strikt genomen niet als je inderdaad bent onterfd in het testament. Misschien wel goed om dat nog even na te kijken. Ik raad u dus toch aan om even langs uw notaris te gaan voor de zekerheid.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder