onterven


13 december 2009

Vraag nummer: 13307  (oude nummer: 14589)

Mijn zus heeft,na het overlijden van mijn moeder,na ongeveer een jaar later het bankpasje van m'n vader in beheer genomen, omdat wij in het buitenland ( ongeveer 1,half uur er vandaan) wonen was dit makelijker,afgezien van reisjes naar Bali,Egypte en nog meer,nieuwe autos enz. heb ik nergens over gesproken,mijn vader kwam in het bejaardencentrum bij haar in het dorp, toen zij onlangs ( een jaar terug) vertelde dat papie een andere notaris had genomen heb ik dit als normaal beschouwd,oké op goede voet met m'n zus was het al niet meer maar we telefoneerden wel af en toe met elkaar, elke week ging ik naar m'n vader, na zijn overlijden kreeg ik een tel. van zijn oude notaris,die mij vertelde dat hij mij het testament(copie) op zou sturen,en een afspraak wilde met mij, toen ik een dag later met hem belde en hem vroeg hoe het eigenlijk zat,dat ik toch samen met m'n zus bij zou komen, werd duidelijk , dat mijn zus de erfgename was en ik mijn kindsdeel zal krijgen, ondanks dat er geen vervelende dingen zijn gebeurd,aleen met mijn zus die naar ik zeker vermoed mijn vader heeft bewerkt, ookal omdat niet altijd even helder was ( 92 jr) wist soms niet wie ik was enz,het bedrag van de erfenis moet naar mijn schatting zeker €5-600.000, bedragen,kan ik hier wat tegen doen , een proces beginnen?,het testament heb ik nog niet gekregen,zal morgen of overmorgen wel komen,graag adviesd

Antwoord:

Geachte mevrouw, heer,

Ik neem aan dat de notaris die het laatste testament heeft gemaakt goed gecontroleerd heeft of het inderdaad de wil was van uw vader. Is dat zo, dan is er wat dat betreft niet zoveel meer aan te doen. Indien u door het testament tekort komt op uw zogenoemde legitieme portie, dan kun u daar aanspraak op maken.

Ik raad u van harte aan (na ontvangt van het testament), contact op te nemen met de/een notaris om één en ander te bespreken.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.