notariskosten


14 maart 2008

Vraag nummer: 11622  (oude nummer: 10452)

Wie moet de notaris betalen voor verrichte werkzaamheden iov een erfgenaam maar welke werkzaamheden slechts de belangen beoogden van deze ene erfgenaam, reden waarom het merendeel van de overige erven deze notaris officieel afwezen ?
De bewuste erfgenaam betaalt de forse nota niet, reden waarom de notaris nu een deurwaarder wil sturen naar alle andere erfgenamen die (helaas door misleidende berichtgeving van deze notaris) allen op mijzelf (beneficiair aanvaard) na onbewust bleken te hebben getekend voor zuivere aanvaarding.
Kunnen zij dus ook niet meer op hun in het Boedelregister ingeschreven keuze terugkomen ? Dwz de nalatenschap moet na een gerechtelijke uitspraak nog (door een andere, overeengekomen) Notaris worden afgewikkeld.
De officiƫle regels werden door de eerste Notaris niet gevolgd. Is de nieuwe Notaris gerechtigd verder uit te blijven gaan van deze lukraak vergaarde gegevens ? Waarbij zoveel kosten extra werden ingebracht zodat voor de overige erfgenamen nu slechts het betalen van de schulden resteert.
Of moet de nieuwe Notaris nu alle erfgenamen opnieuw aanschrijven om hun keuze opnieuw kenbaar te maken (nu bekend is wat er rest) en om een machtiging vragen voor afwikkeling door diens kantoor ?
Het betekent wel dat de nalatenschap dan met nog hogere kosten (en schulden blijkbaar) wordt belast.
Dit zal toch ook het geval zijn als de erfgenamen er in onderling overleg niet uitkomen en de Rechtbank zal (moeten) worden gevraagd een executeur testamentair te benoemen, neem ik aan.
Maw: hoeveel (beschikkings)recht hebben de 55 erfgenamen nog (waarvan een 7-tal in het buitenland), die: of afstand deden, of zuiver aanvaardden met slechts 1 beneficiaire aanvaarding ?

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Het spijt me maar uw vraag past niet binnen deze rubriek. Mij lijkt trouwens dat betreffende notaris wel kan aangeven op grond waarvan hij/zij de andere erfgenamen eveneens aanspreekt. Vervolgens zou u deze redenering kunnen laten toetsen.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >