nota voor inzage


13 januari 2010

Vraag nummer: 13333  (oude nummer: 14780)

Geachte notaris, n.a.v. de vraag wie de opdrachtgever is, stel ik u de volgende vraag,aangezien mijn moeder de verklaring voor erfrecht aanvraagt bij de notaris.
De notaris nodigt mij uit op zijn kantoor om informatie te verschaffen over mijn positie als erfgenaam. Ik geef aan dat mijn moeder mij inzage kan geven op zijn kantoor, omdat ze geen actie onderneemt om mij persoonlijk te benaderen. Nu maakt de notaris mij opdrachtgever voor het verkrijgen van die inzage, terwijl mijn moeder volgens de notaris vd notaristelefoon in gebreke is. Is het terecht dat ik voor inzage moet betalen, omdat mijn moeder verzuimd mijn zussen en mij tegelijkertijd op de hoogte te stellen van haar administratie.

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Ik snap het niet zo goed, want blijkbaar is er sprake van allerlei extra kosten terwijl u een uitnodiging krijgt om langs te komen. Blijkbaar wil de notaris extra kosten in rekening brengen vanwege de extra werkzaamheden. Dat kan natuurlijk, daar kan ik verder niet over oordelen en ik kan ook niet echt aangegeven of het terecht is.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.