niet eens worden Nalatenschap


30 mei 2013

Vraag nummer: 34729

Beste heer,

Mijn man zijn opa is overleden 5 jaar geleden. Hij heeft 8 kinderen waarvan 2 ervan niet wilden tekenen voor notariele acte van erfenis. Alle andere kinderen wilden dit niet aanvechten omdat ze huiverig zijn dat de kosten van een rechtzaak hoger zullen zijn dan de eventuele erfenis. Mijn man, (kleinkind van Opa) kind van 1 van de kinderen die weigeren te tekenen. Wil toch zijn deel zien omdat is gebleken dat er nog rekeningen zijn waar veel geld op zou kunnen staan. Mijn man vind het erg dat niemand nu wat krijgt waar iedereen recht op heeft omdat twee niet willen meewerken. Wat kan hij doen,in positie als kleinkind(erfgenaam) als alle anderen het laten rusten en er niets meer mee willen doen?(ze hebben zich erbij neergelegd) Is er een mogelijkheid dat hij verdeling van erfenis kan aanvechten? Alvast bedankt voor uw reactie. Fam. van Loo

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Niets doen is eigenlijk geen optie, want het probleem wordt alleen maar groter. De andere erfgenamen kunnen we weigerachtige erfgenamen via de rechter een termijn stellen om de keuze te maken.
Plaatsvervulling (kleinkinderen in de plaats van kinderen) treedt pas op bij eventuele verwerping door een kind (tenzij een testament anders bepaalt). Daar is neem ik aan geen sprake van op dit moment.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >