nalatenschap


30 september 2007

Vraag nummer: 11323  (oude nummer: 9746)

Geachte heer/mevrouw,
Mijn schoonvader is in maart 2007 overleden, schoonmoeder was al overleden. Er zijn 4 kinderen (1 overleden), die had 3 zoons. Mijn schoonzus is gemachtigd door haar 2 broers en 3 neven in een verklaring van erfrecht. Echter na de crematie van schoonvader is er geen contact meer tussen 1 broer en de 3 neven. Zij zit nu met de inboedel, de financiƫn en de verstrooiing van de as van haar ouders.
Zij heeft een brief gestuurd naar de familie waarin meegedeeld dat de as van hun ouders op een bepaalde datum wordt uitgestrooid dat er een datum is gepland voor de verdeling van de inboedel en dat de financiƫn nog niet rond zijn. Met het verzoek of zij contact met haar op willen nemen. Dit is tot op heden niet gebeurd.
De vraag is: kan zij doorgaan met de geplande zaken, dus op 3 oktober het uitstrooien van de as van haar ouders zonder dat zij hierover nog contact heeft met die ene broer en de neven, die al vanaf maart geen contact meer hebben gezocht, ook niet na de laatste brief.
Met vriendelijke groet.
W. Vader

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Het lijkt me dat dat toch wel zoveel mogelijk tezamen moet worden gedaan. Het is ook de vraag of de volmacht wel deze handelende inhoudt (kijk eens naar de inhoud van de volmacht). Als het niet goed meer gaat, kun je ook altijd nog de volmacht intrekken.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >