nabetaling belasting na overlijden


29 mei 2009

Vraag nummer: 12683  (oude nummer: 13107)

geachte heer,
In 2007 is mijn vader overleden, mijn broer is door een notaris aangesteld om de erfenis af tehandelen, dit is met horten en stoten gegaan. Vooral het finacieele gedeelte. Begin mei 2009 heeft de belasting geld gestort waar mijn vader nog recht op had. Dit is echter op de rekening van de vrouw van mijn broer gedaan. Hoewel er nog een girorekening bestaat van de erven renne. Belasting wilde het daar niet op storten omdat dit nummer daar niet bekend zou zijn en mijn broer dat andere nummer had gegeven.
Mijn broer heeft tijdens de verdeling van de erfenis al geld achter gehouden en dat wil ik nu voorkomen. Mijn broer heeft toegezegd het mijn toekomende gedeelte naar mijn oever temaken. Wat tot op heden niet gebeurd is. Wij spreken elkaar niet en mailtjes, smsjes e.d. helpen niet.
Hoe kan ik dit verder afhandelen, is eventueel een gang naar de kantonrechter een optie?? en hoe pak ik dat aan ???

Met vriendelijke groet,
Liesbeth Renne

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Als u een volmacht heb afgegeven zou ik die maar meteen intrekken en de notaris en uw broer daarvan op de hoogte stellen. Verder moet hij u inderdaad informatie verschaffen. Doet hij dat niet zou u de notaris om verdere informatie of een gezamenlijk gesprek kunnen vragen. Lukt dat ook allemaak niet dan zou u uw licht eens bij een advocaat kunnen opsteken.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.