Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

legitieme portie

13 augustus 2009

Vraag nummer: 12833 (oude nummer: 13556)

Mijn vader is overleden en laat een levensverzekering achter. In deze levensverzekering staat zijn exvrouw nog met naam en geboortedatum als eerstbegunstigde genoemd. Zij heeft dus recht op de uitkering van de levensverzekering.

Heb ik als kind nog recht om mijn legitieme portie op te eisen?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Dat zou mogelijk kunnen, maar ik kan niet beoordelen of dat verstandig is. Ik zou als ik u was een keer langs een notaris gaan voor informatie en advies.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder