kosten verwerpen


13 februari 2006

Vraag nummer: 10041  (oude nummer: 7485)

Vorig jaar is mijn biologische vader overleden. Ik heb nooit enig contact met hem gehad. En dus werd er via een notaris door de nieuwe familie contact met mij gezocht ivm het erfen. Ik heb gekozen voor verwerping, ik wil niks met hem of zijn familie te maken hebben.Maar nu krijg ik van de notaris die door deze familie is gevraagd alles te regelen een rekening gestuurd van 500 euro voor correspondentie en honorarium. terwijl ik in een telefoongesprek met hem afgesproken heb dat de enig kosten die ik hoefde te maken de kosten waren voor de griffierechten. Het vervelende is dat hij mijn verwerping niet eerder naar de rechtbank wil sturen tot dat ik betaald heb. En dus heb ik nu een ook nog een rekening gekregen van de belasting van een openstaande schuld van duizend euro. Kan dit zomaar.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Als u het niet eens bent met de nota, dan kunt u dat toch overleggen met de notaris. Gebruikelijk is dat de notaris wel iets rekent voor zijn tussenkomst, dus allleen griffierechten lijkt mij sterk.

Als u er niet uitkomt, dan kunt u altijd nog zelf naar de rechtbank toe voor verwerping, maar ik zou eerst overleggen met de notaris (afspraak=afspraak).

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >