Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Kindsdeel verkoop woning

11 maart 2014

Vraag nummer: 37633

Hallo,

Me vader is een paar maanden overleden me moeder die leef nog maar me ouders heb een huis in het buitenland en dat huis staat op de namen van 7 kinderen maar me moeder die wil dat huis verkopen heb ik dan ook recht op kindsdeel ondanks ik ruzie heb met me moeder maar ze willen dat ik wel moet tekenen en als dat huis verkocht word en door wie word dat geld dan overgemaakt naar de kinderen ik dacht dat me moeder dan al het geld krijg en dan word door haar het geld verdeeld maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk

Groetjes T

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Het recht van het land waarin betreffende woning is gelegen is van toepassing. Concreet kan ik er dus weinig over zeggen. In Nederland is het in ieder geval zo dat de eigenaren gezamenlijk moeten overdragen via een notariele akte. De notaris zorgt dan dat de juiste personen de akte tekenen en de juiste personen de gelden ontvangen. Maar zo gaat het lang niet overal.

U zou dus moeten navragen wat de regels zijnin betreffend buitenland.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder