kindsdeel ouder


10 maart 2007

Vraag nummer: 10946  (oude nummer: 9000)

geachte heer/mevrouw,
mijn vraag is het volgende. Ik ben te horen gekomen dat vorig jaar 5 dec. mijn vader is overleden. ik heb hem bijna 20 jaar niet gezien. ik weet echterwel dat er niets op papier stond over het erf recht. mijn moeder leeft nog wel maar ook die heb ik 20 jr niet gezien. nu is mijn vraag.. kan ik evt. geld opeisen? kan ik evt. als er schulden zijn (na de dood van moeder) belast worden met de schulden? kan ik nu al mijn deel opvragen en van de rest afzien? (de familie hebben met mij contact opgenomen en vertellen mij dat ik geen rechten heb voor het kindsdeel van nu. maar wel het recht om als mijn moeder dood is op het geld of evt. schulden.. is dit zo? ik heb namelijk geen zin in de familie laat staan dat ik hun geld of evt. schulden wil.. na 15 jr mishandeld en misbruikt te zijn. heb ik het alle contact verbroken en dat is nu dus bijna 20 jr geleden.. hoe kom ik evt. achter dat er geld of schulden zijn bij mijn moeder?? veel vragen maar de rest van mijn familie laten me nu niet met rust.. graag heb ik hierop antwoord..

Antwoord:

Geachte mevrouw/heer,

Als er geen testament is en iemand overlijd (na 1 januari 2003) met achterlating van echtgenoot en kinderen, dan zijn de echtgenoot en kinderen de erfgenamen tezamen alleen wordt de langstlevende enig eigenaar via de wettelijke verdeling (lopt dus redelijk wat de andere kinderen zeggen).

Indien u echter geen erfgenaam wenst te zijn kunt u verwerpen (pas op als u kinderen hebt want dan gaat uw erfdeel over op uw kinderen).

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >