Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

inboedel

26 maart 2006

Vraag nummer: 10186 (oude nummer: 7725)

Geachte,
Toen mijn moeder gestorven is hebben al de kinderen afstand gedaan van erfenis daar er meer schulden waren,mijn moeder is ondertussen 2maand overleden en naar al de schuldeisers hebben we een overlijdensakte gestuurd plus afstand van de erfenis,de meeste zeiden per telefoon dat het voor hen een verloren zaak is daar het om een kleine som geld ging,mijn moeder had wel een schuld van redelijk groot bedrag,deze firma heb ik eveneens de papieren opgestuurd van afstand.Dit is ongeveer twee maand geleden en we horen niks van geen firma of schuldeiser of wat dan ook.
Nu mijn vraag is eigenlijk,mijn moeder woonde in mijn huis apart op glv in studio.Haar inboedel en zomeer staat er nog steeds van torn mijn moeder nog leefde.Nu zouden wij dit graag opruimen en verwijderen om eventueel te kunnen verhuren.Mag ik dit allemaal verwijderen en wegdoen en ga ik hier niet mee in problemen geraken?Bedankt alvast voor uw antwoord.

Mevr.Benoy Joseé

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Als het niets waard is dan is dat een optie als u tenminste aan schuldeisers kan tonen dat het niets waard was. Als u hebt verworpen dan zijn het uw spullen eigenlijk niet en mag u er niet aankomen, dat mogen slechts de erfgenamen. Ik zou dus erg voorzichtig zijn.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder