Hoe te aanvaarden/verwerpen


13 maart 2006

Vraag nummer: 10133  (oude nummer: 7666)

Geachte heer,
Mijn vader woont in een gehuurd waarbij hij in de loop der jaren (35) eea heeft bij bijgebouwd aan dieren verblijven ed waarvan ik niet weet of dat met of zonder toestemming van de woningbouwvereniging is gebeurt(waarschijnlijk niet).
Bij zijn overlijden zal de woning leeg moeten worden opgeleverd natuurlijk (meubels eruit ed) maar wat moet er met de bijgebouwde ,slechte en oude, gebouwen gebeuren ?? draai ik als mede erfgenaam op voor de kosten van verwijdering/afbraak ed of kan ik beneficiar aanvaarden zodat een teraardebestelling geheel of gedeeltelijk kan worden bekostigd volgens zijn laatste wil en een eventueel negatief resutaat niet op onze lasten drukt ??
Mijn vader woont alleen en heeft ZELF een huurovereenkomst met de woningbouwvereniging.
Is in zo'n geval beneficair aanvaarde of geheel verwerpen een van de oplossingen en wat zijn de voorwaarden en evnt.kosten kosten van beneficair verwerpen ??
aan geheel verwerpen zitten behoorlijke kosten heb ik begrepen.
Moet het envt.
verwerpen in zo'n geval gebeuren voor overlijden of kan dat ook nog later ??
Dank voor uw genomen moeite in deze .

Antwoord:

Geachte heer,

Tja, de verhuurder zou wel eens kunnen eisen dat één en ander in de oorspronkelijke staat moet worden terug gebracht. Dat moeten dan de erfgenamen doen. Heb je verworpen, dan ben je geen erfgenaam. Beneficiaire aanvaarding wil niet meteen zeggen dat je dan die verplichting niet hebt. Ik zou eens bij de verhuurder navragen wat zij verplicht stellen.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >