gevolmachtigde ziek


8 februari 2008

Vraag nummer: 11551  (oude nummer: 10292)

Naar aanleiding van uw antwoord op vraag 10281 het volgende : het probleem is nu dat moeder voordat zij naar de notaris ging een aanval heeft gekregen. 3 dagen nadat ze het onroerend goed van 4,2 miljoen in waarde heeft geschonken aan één kind heeft zij een beroerte heeft gehad. Ze kan momenteel nauwelijks praten en is waarschijnlijk stervende...
De kinderen kunnen moeder nu geen verantwoording eisen gezien haar gemoedtoestand. Tevens vermoeden de overige kinderen dat kind aan wie is geschonken moeder heeft aangezet om te schenken. Kan herroeping van de volmacht (en) alsnog nu moeder geen verantwoording kan afleggen en moet dat via (dezelfde) notaris?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Tja, strikt genomen kan uw moeder onder bewind worden gesteld en zou dan wellicht de volmacht herroepen kunnen worden door de bewindvoerder. De vraag is of het zin heeft en of u uw moeder dat wil aandoen.

Voorts vind ik schenking van 4,2 miljoen aan OG (dus met tussenkomst van een notaris) wel heel erg veel, maar het kan aan mij of mijn praktijk liggen. Anders zou het zijn als de koopsom is kwijtgescholden.

Nogmaals: zonder inzage in documenten kan ik er niet veel meer over zeggen. Ik zou als ik u was advies inwinnen bij een notaris en wellicht bij betreffende betrokken notaris.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >