gebruikmaking van en/of rekening overledene


1 december 2008

Vraag nummer: 12239  (oude nummer: 11860)

Ik heb u al eerder vandaag een soortgelijke vraag gesteld. Echter, achteraf realiseer ik mij niet volledig te zijn geweest.

Mijn moeder is op 16-11-2008 overleden. Ik ben enig kind en derhalve enige erfgenaam. Na het overlijden van mijn vader in 2003 heb ik de rekening van mijn moeder om laten zetten naar een en/of rekening teneinde haar op financieel gebied te ontlasten. Momenteel is de stand van zaken als volgt. Er is een positief saldo. Alle lopende zaken zoals huur, energie, etc. kunnen daarvan betaald worden. Voor zover ik nu vast heb kunnen stellen zijn er geen schuldeisers. Echter, omdat mogelijk de verhuurder van de woning herstel van de woning kan gaan eisen ben ik voornemens de erfenis benficiair te gaan aanvaarden. Ik probeer elk risico uit te sluiten. Als de beneficiaire aanvaarding een feit is mag ik dan de begrafeniskosten ten laste van de en/of rekening voldoen of moet ik deze ten laste van mijn priverekening voldoen. Mocht er uiteindelijk een positief saldo overblijven kan ik e.e.a. weer verrekenen naar mijn mening. Voor de goede orde: de en/of rekening is uiteraard nog steeds actief.

In afwachting van een reactie verblijf ik met vriendelijke groet,

Ron Hovingh

Antwoord:

Geachte heer,

Mijn antwoord is niet veel anders als de vorige keer. Zorgt u in ieder geval dat u een keuze hebt gemaakt voordat u één en ander gaat afwikkelen.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >