erfrecht


19 juli 2006

Vraag nummer: 10450  (oude nummer: 8212)

hallo ,mijn vraag:mijn vader is al heel wat jaren overleden, maar toch zit ik al die jaren met vragen.
hij woonde samen met zijn vriend ,die boekhouderwas. wij kregen pas te horen dat hij dood was toen hij al begraven was. niemand wist dat hij kinderen had. zelfs zijn ouders mijn opa en oma wisten niet dat hun zoon overleden was ,omdat zijn vriend dat niet had verteld.
zelfs de notaris niet ,mijn moeder moest haar trouwboekje mee nemen om aan te kunnen tonen dat er daadwerkelijk kinderen waren.
de vriend van mijn vader had na zijn overlijden een brief opgesteld met wat spulletjes die we hadden gekregen. onderaan de brief had hij een stuk blanco gelaten ,en daaronder moesten mijn moeder en mijn broer tekenen voor ontvangst (mijn moeder voor mij omdat ik minderjarig was).
hij zei dat we een kopie zouden krijgen. maar na vele telefoontjes is mijn moeder met ons naar hun notaris gegaan om een kopie te halen.
tot haar schrik had hij op het blanco stuk papier geschreven dat wij afstand hadden getekend van de verdere nalatenschap.
dit is volgens mij valsheid in geschriften,maar we konden natuurlijk niets bewijzen,ook stond er in het testamant dat we ieders eenderde van de nalatenschap kregen,maar wat die nalatenschap was hebben we nooit kunnen achterhalen omdat er niet in stond wat de nalatenschap was.ook had hij gezegt dat mijn broer en ik nooit wat zouden krijgen,maar wat was er dan te krijgen ,en waarom stond er niet in zijn testament wat hij bezat, als hij niks bezat ,dan kregen we toch ook niet ieders eederde deel.we zijn naar een advocaat van onvermogen geweest ,naar een advocaat van defensie (mijn broer was toen beroeps militair)ik vind het allemaal zo onacceptabel.
zelfs zijn naam staat niet op het graf, het lijkt wel of hij nooit heeft bestaan.
en het kinds deel van zijn ouders waar gaat dat dan naar toe,niet dat ik erop zit te wachten ,mijn moeder heeft altijd heel goed voor ons gezord,en nu gaat het ook heel goed met ons ,maar waarom kan dit zomaar????? ik hoop dat u mij hier antwoord op kunt geven ,dat ik na al die jaren niet meer met vragen hoef te zitten.
mvg angela van der tol

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Natuurlijk kan dat in theorie niet zomaar, maar (u geeft het zelf al aan) het gebeurt wel. Vertrouwen wordt op deze wijze wel erg geschaad. Er blijkt soms een erg groot gat te zitten tussen recht hebben en recht krijgen (zeker na zoveel jaren).

Of er nog wat aan te doen is weet ik niet, dat zou u aan betreffende advocaat moeten vragen.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.